24 Ekim 2016 Pazartesi

İzleme Ağındakiler Bu Hafta Ne Yaptı?


Bu hafta Belçika Ligi'inden takip ettiğim 5 oyuncudan 3'ü aynı maçtaydı. Ülkenin en büyük rekabetlerinden Club Brugge- Anderlecht maçı vardı bu hafta sonu. Cools,Wesley ve Tielemans takımları için süre aldılar. Brugge maçı 2-1 kazandı. Wesley hariç dikkat çekecek bir performans koyamadı oyuncular. Wesley ise oyuna girdikten 10 dakika sonra atılmasıyla bir harikaydı gerçekten:) Bu maç adamlarım için kısaca vasat geçti diyebilirim.

Ndidi ve takımı Genk ise Sint-Truiden maçından 1-0 galibiyetle ayrıldı. Ndidi üst üste 11. maçında da 90 dakika sahada kalmayı başardı. 19 yaşındaki bir futbolcu için büyük bir şans bu. Defansif orta saha olarak takımının gol yememesi de bu maçtaki başarısı diyebiliriz.


Mahmoud Hassan Trezeguet ise 90 dakika süre aldığı Mechelen-Mouscron maçında skor kağıdına adını yazdıramadı ve takımının 2-0 kaybetmesine engel olamadı.


Hollanda Ligi'nde takip ettiğim oyuncular Belçika'ya göre çok daha iyilerdi. PSV-Sparta maçına takımına galibiyet golünü atan isim 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Bart Ramselaar oldu.Maçta toplam 55 kere topla buluşan Ramselaar %86'lık bir pas başarı yüzdesi elde etti. Yine aynı maçta oyuna 75. dakikada giren Zinchenko ise 6/6 isabetli pas 1/1 isabetli orta, 15 dakikada 15 kere topla buluşma, 2/2 top kapma ve 3/4 ikili mücadele istatistikleriyle göz doldurdu. Kesinlikle daha fazla süre almayı hakkediyor Zinchenko.

Willem II- Utrecht karşılasmasında Zivkovic 90 dakika sahada kaldı. Takımı 1-0 galip geldi ancak Zivkovic skor kağıdına adını yazdıramadı. Toplamda 6 ikili mücadele ve 3 hava top mücadelesi kaybetmesi onun adına pek iyi değildi bu maçta.

Temsilcimiz Enes Ünal ise takımına katkı vermeye devam ediyor. 2-0 Twente galibiyetiyle sonuçlanan Go Ahead Eagles maçında 90 dakika sahada yer aldı Enes ve bir de asist yaptı. 3/7 isabetli şutla sahada en çok isabetli şut çeken futbolcular arasındaydı.

Bu sezonun şu ana kadarki sürpriz takımı Heerenveen'de forma giyen St. Juste için de güzel bir hafta oldu. Takımı Heracles karşısında 3-1 kazandı ve son golü genç stoper St.Juste attı. Girdiği bütün ikili mücadeleleri ve hava topu mücadelelerini kazandı St. Juste. 

Not: Maçkolik plus sayesinde Hollanda ligi hakkında çok detaylı istatistiklere ulaşabiliyorum. Ancak Belçika ligi için o kadar detaylı araştırma yapamadım. Umarım Belçika ligi için de maçkolik plus özelliği devreye girer yakın zamanda.

Hiç yorum yok: