6 Nisan 2015 Pazartesi

Futbola Kurşun-1


Yazıyı iki ayrı başlık altında yazacağım.Sebebini baştan açıklayayım. İlk yazıyı yani bunu formamı
çıkartıp yazacağım. Ama daha da önemlisi karşımdakilerin de formasını çıkartacağım. Sadece ben varım bu yazıda. İkinci yazıda ise hakedenlere hakettiğini yazacağım. Vicdan ayrı aptal olmamak ayrı. Aptal olmadığımı(zı) bilsin herkes.

Rize maçından sonra Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırı tam anlamıyla vahşet. Zaten dibe batmış ülke sporunda özellikle futbolunda yerin dibine girecektik belki de.Allah korudu oradaki herkesi.

Öncelikle şu konuda fikrimi en başta söyleyeyim: Ben bu saldırının 3-5 fanatik taraftar tarafından düzenlendiğine inanmıyorum. Birileri cidden futbolu bitirmeye kurşun sıktı orada. Ortam da çok müsaitti: Fenerbahçe takım otobüsü Trabzon il sınırları içerisinde... Trabzon taraftarının daha önce yaptığı taşkınlıkları tabi ki biliyor ve hatırlıyorum.Ama inanın bu kadar değil.

Kim neden böyle bir şeye kalkışır peki? İnanın hiçbir fikrim yok. Ülkede ne olursa olsun şu hale geldik çünkü: Bu oldu ama aslında şunu yaptılar. Ya da; siz bunlarla oyalanırken aslında bunlar oldu, vb. Tamamen paranoyaklık ama durum cidden bu halde.

Umarım bir daha böyle bir olay olmaz. Dile kolay belki ama mesela bir Heysel faciası derken bile sadece kötü bir olay olduğunu bildiğimiz için üzgün bir ses tonuyla bu olayı dillendiriyoruz. Ya onu direkt olarak yaşasaydık. Ya 40 sene sonra çocuklarımıza Sürmene faciasını anlatmak zorunda kalsaydık...

Benim kadar nefret etmeyin Fenerbahçe'den ya da onları şu an temsil eden insanlardan. Ama el insaf bu olay farklı. Bu olaydan ders çıkarmayan ve bu olaydan nemalanmaya çalışan herkese yazıklar olsun. Futbol'a esas kurşunu sıkan bu insanlar.

Hiç yorum yok: