29 Mayıs 2013 Çarşamba

U20 Dünya Kupası - A Grubu

Bugün biletlerim de geldiğine göre artık yavaş yavaş takımları tanımanın, moda girmenin zamanı gelmiş demektir.İlk olarak benimde İstanbul'da izleme şansı bulacağım A grubundan başlıyorum. Turnuvanın ölüm grubu kesinlikle bu. Ölüm grubu denilince 2 tane çok güçlü 1 iyi ve 1 zayıf takım olur genelde ama bu grupta zayıf takım yok. İspanya ve Fransa'nın ismine aldanıp kimse ilk 2 belli diye düşünmesin. Grubun arka planda kalan takımı Gana'nın 2009'un şampiyonu olduğunu hatırlatırsak ne demek istediğimi daha iyi anlayabiliriz.

Fransa turnuvaya çok iyi bir takımla geliyor bence. Birde Varane sakatlanmasa... Ama yinede Pogba, Yaya Sanogo ve Umtiti gibi şimdiden Avrupa futbolunun gündeminde olan isimlerle turnuvanın favorilerinden(Arjantin ve Brezilya turnuvada yokken bir çok favori takım telaffuz etmek mümkün tabi). İspanya ile de geçen seneden kalma bir hesapları var. Hemen hemen aynı kadrolarla katıldıkları U19 yarı finalinde normal süresi 3-3 biten maçta rakibine penaltılarla kaybetmişti Fransızlar. İspanya'da da merakla beklediğim isimler Gerard Deulofeu ve Jese Rodriguez.

Bu grup için tahmin yapmak bayağı bir zor. Zaten çoğu takım genel anlamda kapalı kutu. İlk maçlardan sonra azda olsa biraz şekillenir kafamızda takımlar. Üçüncü takımlarında çıkma ümidi taşıyacağı bu turnuvada A grubunda o 3 takımdan biri ABD olamaz. Diğer 3 takım ise her türlü sonuca açık bence.

Hiç yorum yok: