10 Temmuz 2012 Salı

2012/2013 ASRoma Analizi-I


Geçen sene son yazdıklarımı incelerken endişelerimde ne kadar haklı olduğumu gördüm. Takımdan önemli isimler gitmişti ve yerlerine doğru düzgün takviyeler yapılmamıştı. Büyük vaatler verilip ardından belki yetenekli ancak takımın yükünü kaldırabilecek kapasitede ve kalitede olmayan oyuncular transfer edilmişti. Sonuçta ortada:Roma ligi 7. bitirdi ve bu sene Avrupa'da yok. Bunun birçok nedeni olabilir ancak fatura her zaman olduğu gibi teknik direktöre kesildi ve Luis Enrique'yle yollar ayrıldı. Luis Enrique'yi takıma getirme amaçları belliydi. Spaletti'nin bir kaç sene önce oynattığı o 4-6-0'lı futbolu Luis Enrique ile Barcelona vari bir hale getirmek ve daha etkili olmak. Böyle birşey zaten imkansız gibi. Zira Rijkaard'ta bunu Galatasaray'da denemiş ancak Mustafa Sarp'tan bir Iniesta çıkartamamıştı haliyle.

Luis Enrique'nin gitmesinin ardından çoğu takımın yaptığı gibi bir eskiye dönüş oldu Roma'da. Zdenek Zeman ikinci kez Roma'nın teknik direktörü oldu. Çok tecrübeli ancak başarı anlamında sadece iki kere Serie B ve bir kere de Serie C'yi kazanmış. Bu da tabii ki Roma için hiç yeterli değil. Ancak Roma'nın şu anki kadrosunu Mourinho'da yönetse yapamayacakları ortada.



Birkaç gün önce Totti de "Inter,Juventus ve Milan gibi takımlarla rekabet içinde olmak istiyorsak takıma takviye yapmak zorundayız." diyerek mesajı göndermişti gerekli yerlere. Aslında takviyeden de öte hamleler lazım Roma'ya. Bu takviyeleri vs. daha sonraki yazılarda derinlemesine yazacağım.

Yeni sezon öncesi biraz umutsuz bir başlangıç gibi algılanmasın bu yazı. Zeman'ın tecrübesiyle, gelecek oyuncuların özverisiyle ve galiba en önemlisi patronların cebinden çıkacak olan parayla orantılı olarak en kötü ilk 4 hayal değil bence.

Hiç yorum yok: