15 Haziran 2011 Çarşamba

Kuklaların Efendisi


Fenerasyon diyince bazıları kızıyor delleniyor. Olur mu öyle şey çekemiyorsunuz falan filan. Fenerasyon'un olduğunu maç içindeki ufak tefek hatalara dayanaraktan söylemiyorum ben. Federasyon istediği kadar kollasın Fener'i ama onların 17'de 16 yapmasını sağlayamazdı tek başına. Bir kere bunu ayırayım. Katkısı vardır yoktur, varsa ne derecedir bilinmez. Ama şu gerçek 1-2 maçta bile bunun etkisi gözlemlendiyse şampiyonluk hak ettiği yerde değil demektir

Geçen sezonu bir kenara bırakalım Federasyonda görevli olan Şekip Mosturoğlu şimdi Fenerbahçe yönetiminde. Tamam olabilir ama sen çıkıpta (G.Antep maçı sonrası) bu hakemler şampiyonu tayin edecek vs. gibi sözler edemezsin. Sorarlar adama sen federasyondayken böyle mi dönüyordu işler diye. Cidden bu işleri çok iyi biliyorsa Şekip Mosturoğlu evet dediği gibi oldu bu ligin şampiyonunu hakemler tayin etti.

Şimdi günümüze gelelim. Daha düne kadar Aziz Yıldırımdan izin alıp Fenerbahçe başkanı olmak isteyen bir adam Mehmet Ali Aydınlar. Önce voleyboldaki 2+1 kararını duyunca bir parladı desteğimi çekerim dedi sonra işe yaramyınca sustu sustu bu seferde federasyon başkanlığına adaylığını koydu. Adnan Polat'ın,Mehmet Helvacı'nın federasyon başkanlığına adaylığını koymasından farksız bir durum bu. Bir Allah'ın kuluda ses etmiyor. Aziz Yıldırım önce Göksel Gümüşdağ'ı aday göstertti sonra Aydınlar'a kaydı. Dünden beri de beyefendilerin kararıyla tek adayla seçime gidilsin kampanyası başlatıldı. Yakındır Göksel Gümüşdağ adaylıktan çekilir ve Mehmet Atalay'a ciddi olarak rakip olur Aydınlar.

Diyelim ki başkan oldu Mehmet Ali Aydınlar. Bu sefer her hakem hatasında laf dönüp dolaşıp hatta o kadar da dolaşmayıp direkt olarak Fenerbahçe'ye gelmeyecek mi? Var mı mesela Fenerbahçe'yle Federasyon'un arasının açılma ihtimali. Federasyonun tarafsız olma ihtimali var mı Aydınlar başkanlığında? Yok. İki kere iki dört eder bu kadar basit. Türk futbol tarihinde Ali Şen bile kurumlara bu kadar müdahele etmemiştir. İstediğini yapabileceğini düşünen olmayınca da yok istifa edip geri gelen yok kulüpler birliğinden istifa ederim diyen ve bunun gibi bir çok mantığa aykırı,herşeyi kendisi için olması gerektiğini düşünen bir başkan daha gelmemiştir Türk futboluna.

İşine bak artık sadece Aziz Yıldırım. Çek o ellerini Fenerbahçe dışındaki herşeyden.

Hiç yorum yok: