10 Ocak 2011 Pazartesi

Seri A 19.Hafta || Cavani Show


Dün oynanan maçlarla 19.haftada tamamlanmış oldu Seri A'da. İşler gittikçe karışıyor ve lig çok daha zevk vermeye başlıyor benim açımdan. Roma geçen sene olduğu gibi yine Sampdoria karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen maçı 2-1 kaybetti. Juan'ın oyuna girmesi Julio Sergio'nun oyundan atılarak penaltıya sebebiyet vermesi ve yine Juan'ın 2. golde yaptığı o hata maçı çok zor olmadan Sampdoria'ya verdi zaten.Rakipler bu kadar puan kaybetmişken çok basit bir puan kaybı oldu bu Roma için. İçerde en çok puan toplayan takım olan Roma deplasmanda sadece 9 puan toplayabilmiş. Dışarıda da 3-4 maçlık seri yakalayabilirse eğer gerçekten şampiyonluk için mücadele edebilir o zaman takım.

Dünü karlı kapatan 2 takım vardı. Biri Sampdoria diğeri de Napoli. Gelenin geçenin yendiği Juve'ye 3 attılar. Daha doğrusu Cavani tek başına 3 attı. Bu onuçla lider Milan'ın 4 puan farkla arkasına yerleştiler.

Lider Milan puan kayıplarına devam ediyor. Roma mağlubiyetinden sonra toparlanamadılar. Son 3 maçta 5 puan kaybettiler ancak hala liderliğini sürdürüyor. Diğer Milano temsilcisi Inter Cambiasso'nun 2 golüyle yenik duruma düştüğü maçta Catania'yı 2-1 yendi ancak hala 7. sıradalar. Ama yinede yeni teknik direktör Leonardo'yla 2'de 2 yapma başarısını gösterdiler ve yine umutlandılar.

Haftaya Roma ligin zayıf ekiplerinde Cesena'yla karşılaşacak. Ligin ilk haftalarında Cesena Roma'yla berabere kalıp Milan'ı da yenmişti. Sonra devamı gelmeyince son sıralara demir attı diyebiliriz. Genoa-Udinese ve Napoli-Fiorentina maçları önümüzdeki haftanın güzel maçlarından olmaya aday. Ama onlardan önce haftaiçi kupa maçları var.

Hiç yorum yok: