20 Aralık 2010 Pazartesi

Konyaspor 0-1 Galatasaray | Skor Yazarları


İlk yarının son maçında zor da olsa 3 puanı almayı başardı dün Galatasaray Konya deplasmanında. En azından devre arasına azda olsa moralli girilmiş oldu böylece. Benim takıldığım nokta ise (yine takılacak bir nokta bulmuşsun diyenleriniz olabilir) maç sonu açıklamalar ve medyadaki tutum oldu. Maçı izledim eve geldim tv'de ve internette ne okuduysam ne izlediysem bana zıt şeylerdi. Eğer maç 0-0 bitseydi yani oyun aynı oyun herşey aynı olsaydı da Anıl'ın o topu direkten dönseydi ve maç 0-0 bitseydi, dün övülen kişilerin alacağı yorumlar ve bence 1-0 dan sonrada alması gekereken yorumlar şöyle olmalıydı:

Ayhan:Temposu hiç yok. Topu alıp yanındaki ya da boştaki bir adama pas atana kadar mevsim değişiyor. Ki bu yüzden neredeyse olumlu pası neredeyse hiç yok. Ve bir de altı pastan kaçırdığı kafa şutuyla Galatasaray'ın mutlak 3 puanına mani oldu.

Kewell:Hagi inatla 90 dakika çıkartmaya çalışıyor Kewell'dan. Tamam Kewell oyunun sonlarına doğru diri kaldı ama bunu sebebi ilk yarı neredeyse hiçbir şey oynamaması. Genç Anıl'ın 2 tane al da at dercesine pasını gole dönüştüremedi.Her pozisyonda rakibiyle münakaşaya giriyor. Fiziksel olarak eskisi gibi olmadığından yapamadığı şeylerden sonra sinirlenip rakiple çok fazla ikili tartışmaya giriyor.

Hakan Balta:Alışılagelmişin dışında orta sahanın sağ iç kısmında oynadı Hakan Balta. Kendi mevkisi olmadığından ondan burada çok fazla şeyler beklemek yanlış olur. Ama orta sahada kaptırılan bir topta defans kökenli bir oyuncu olarak niye hiç bir topa tekrardan basıp sahip olmaya çalışmadı anlaşılır gibi değil. Yürüyerek oynuyor. Volkan Yaman'ın ikinci senesi gibi.

Dün bu isimler bu tarz eleştirilerin hiçbirine maruz kalmadı çünkü skorbordta 1-0 Galatasaray üstünlüğü vardı. Haliyle Hagi'de eleştirilmedi. Üstüne üstün taktirde topladı Anıl Dilaver'i oynattığı için.

Sonuç olarak dün Anıl o golü atarak belki de kendinden önce yukarıdaki isimleri kurtardı. Umarım bu sorunların üstü örtülmez bu sonuçla ve derhal devre arasında önlemleri alınır. Yoksa her maç bir kurtarıcı bulmak zor olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yazının büyük çoğunluğuna katılıyorum doğrusu, tek katılmadığım nokta Kewell konusu. Sakatlıktan yeni çıktığı zamanlarda oynadığı 1-2 maçta gerçekten etkisizdi ama dün bana göre sahanın iyilerindendi. Koştu, mücadele etti, çırpındı bir şeyler yapmak için. Anıl'ı Hagi kanatlara yaklaştırana kadar oyun tamamen Kewell'ın üstüne yıkıldı hücumda. Anıl'ın kanatlara geçmesiyle de biraz daha etkili oldu takım.

Onun dışında yazıya katıldığımı belirtmek isterim. Ayhan'dan da, Hakan'dan da, Servet, Serdar vs. artık bir şey beklemek hata. Bunların oynaması da tamamen zaman kaybı. Hazır ligde havlu atılmışken oynasın gençler, Musa oynasın,Cem Sultan oynasın.. Ligde kalan maçlar - derbiler hariç - hazırlık maçı gibi geçecek artık. Hedef Türkiye Kupası zaten..

Ayrıca, takım ruhu oluşturulacaksa da bunda en önemli nokta alt yapı bence. Alt yapıdan çıkacak, gerçek Galatasaraylılar oluşturur arkadaşlığı, takım olmayı, Galatasaray ruhunu.. Ve artık, iskelet kadro oluşturulmalı. Önümüzdeki sene için planlar yapılmalı artık..

http://jaimelesport.blogspot.com