31 Mayıs 2010 Pazartesi

Dünya Kupası | B Grubu

Alessionun başlattığı Dünya Kupası grup analizlerinin ikinci ayağını kendisinin de izniyle ben yazacağım. B grubu 1.'si ilk maçta belli olur bence. Nijerya- Arjantin maçını kazanan birinci kaybeden ikinci olur. Tahmini sıralamam işe şöyle;

B Grubu
Arjantin
Nijerya
Yunanistan
Güney Kore

Arjantin

Messi-Maradona kıyaslaması dolayısıyla belki de performansı en çok merak edilen takım Arjantin. En kuvvetli hattı forvet hattı olan Arjantin 23 kişilik aday kadrosundaki forvetler; Diego Milito, Lionel Messi, Lisandro Lopez, Kun Agüero, Carlos Tevez, Gonzalo Higuain ve Martin Palermo. Gerçekten hepsi mevkilerinde parmakla gösterilen oyuncular. Maradona forvet hattında nasıl bir seçim yapar bilemiyorum ama bana kalsa ben 3 forvet oynatıp, ortada Higuain, Milito veya Agüero, solda Tevez veya Lisandro sağda da Messi'yi oynatırdım. Ama Arjantinde diğer bölgeler forvetler kadar iyi değil hatta hiç iyi değil bence. Hele ki Cambiasso ve Zanetti kadroda yokken defans yapmakta baya bir zorlanacaklar gibime geliyor. Bu yüzden en fazla yarı finale kadar gidebilirler diyorum. Ama Messi en iyi olduğunu kanıtlamak için kupayı kazandırabilir ülkesine.

Nijerya


Grupta ikincilik yarışının en iddialı adayı bence Nijerya. Belki bir sürpriz Arjantin galibiyeti alabilirse 1. bile olabilir. Fizik gücü çok yüksek bir takım olan Nijerya aynı zamanda da teknik kapasiteye sahip oyunculara da sahip. Nijerya çok üstün futbolculara sahip olmasa da her mevkiide belli bir seviyenin üzerinde olan oyunculara sahip. Kalede 27 yaşındaki Vincent Enyeama, defansta Taiwo, Josep Yobo, Danny Shittu gibi "sağlam" oyuncular bulunuyor. Bunun yanı sıra forvet hattı pek iyi olmasa da tecrübeli golcüleri barındırıyo. Kanu, Martins, Obasi, Utaka gibi pek çok yetenekli forveti bulunan Nijerya'nın en alternatifsiz bölgesi olan ortasahasında Chelsea'li John Obi Mikel ve Fullham'lı Dickson Etuhu teknik direktör Lars Lagerback'in ortasahada görev vermesi kesin gözüyle bakılan isimlerden.

Yunanistan


Yunanistan'ın Arjantin ve Nijerya'nın bulunduğu gruptan tur atlaması hem Yunanlılar hemde tüm futbolseverler için sürpriz olur. Kadrosunda yetenekli oyuncuları bulunduran Yunanistan ikinci kez Dünya Kupasına katılıyor. İlk katıldıkları turnuvada 0 puan ve -10 averajla evlerine geri dönmüşler. 2004'teki Avrupa Şampiyonasından sonra takım giderek gerilemeye başladı ve 2008 Avrupa Şampiyonasında gruptan çıkamadılar. Dünya Kupası Elemelerinde kolay gruba düşen Yunanistan gruptan ikinci olarak çıkıp play-off'larda Ukrayna'yı yenerek tarihinde 2. kez Dünya Kupasına katılmış oldu. Kupada Yunanistan'ın güvendiği isimler; Liverpool'un stoperi Krygiakos, Pana'da oynayan oyun kurucuları Karagounnis ve forvette büyük umutlar bağladığı Gekas ve Samaras.

Güney Kore




Güney Kore B grubunun en zayıf takımıdır bana göre. Ama gayretleriyle bir yerlere gelebilirler. G.Kore ilk kez dünya kupasına 1954'te katılmış(aynı zamanda Türkiyenin de katıldığı ilk Dünya kupası) ve Macarşstan'dan 9, Türkiye'den 6 gol yiyerek evine dönmüştür. Ve bir daha sahneye çıkmak için 8 Dünya Kupası(32 sene) beklemiştir. Dünya Kupasındaki en büyük başarısını 2002 de evsahipliği yaptığı turnuvada yarı finale çıkarak almıştır. En büyük kozu tabii ki ManU'da oynayan Park Ji Sung olan G.Kore defans hattının kısa olması ve yedek forvetinin bulunmaması başarısızlığa davetiye çıkarıyor.

Hiç yorum yok: