14 Haziran 2009 Pazar

Alternatif Transfer Fikirleri

Alan Smith
Kendisi, Manchester United'da oynadığı dönemlerde Alex Ferguson farkı ile ön libero, orta saha, forvet arkası gibi yeni mevkiiler kazandı asıl mevkisi forvet olan İngiliz'lerin "sabıkalı" oyuncusu Newcastle küme düştükten sonra transferi daha da kolaylaşabilir.
Michael Owen

Liverpool ve Real Madrid'de oynadıktan sonra Madrid'deki hayatında uyum sağlayamayınca Newcastle United'de transfer oldu burada kaptanlığa kadar yükselen Owen daha 30'una gelmeden küme düşme gibi bi acı tecrübe yaşadı. Kendisi eski günlerine dönmek için tekrardan bir atak yapabilir ama orası Newcastle olmaz gibime geliyor. Baroş ve Kewell'ın olduğu bir takıma neden gelmesin mesela eski hemşerileriyle yabancılık çekmez hemde :)

Obafemi Martins

Herkez ilk başta İnter'deki sansasyonel başlangıcı ile tanıdı onu ama sonra bir balon gibi patladı ve onunda durağı Newcastle oldu ve o da takımını kurtaramadı ve Newcastle düştü. Bana göre hedefi yine adada kalmak olur ya da İtalya'ya geri döner. Ama biraz para onuda Türkiye'ye getirebilir.
Charles N'Zogbia
Hem sol açık ve bek hem de sağ kanat oyuncusudur bildiğim kadarıyla. 2-3 yıl önce Football Manager'de kendisini Barcelona'lar, Milan'lar istiyordu. Kendisi düşen Newcastle tayfasından seçtiğim son oyuncu eğer 3 büyüklerimiz akıllı düşünebilirse bu adamı getirip 2 seneye 2 katı paraya satabilirler. Tabi nerde o transfer politakası nerde o araştırmacı Scout timleri. İnsan kendi kendisine de soruyor bu kadar kaliteli bi takım nasıl küme düşer işte o da futbolun ayrı bi güzelliği.
Patrick Helmes
Patrick Helmes, Skibbe'nin de eski çalıştırdığı Leverkusen'de oynuyor zamanında Köln'den transfer edildi kendisi. Bu yıl Almanya'da 20 golün üstünde gol attı yanılmıyorsam. Şu anda kendisi uzun bir sakatlık dönemi geçiriyor hazırlık dönemini kaçıracak ve büyük ihtimalle sezon açılışında da olmayacak ama şimdi alınırsa iyi bir tedavi döneminden sonra kendisi en iyi şekilde sahalara dönebilir, ne de olsa kendisi Alman adamlar her zaman formda :)

James Troisi

Gençlerbirliği'nde oynayan genç Avusturalya'lı o da eski Newcastle tayfasından. Özellikle izledğim maçlarında gerçekten çok güzel bir futbol sergiledi. Kendisini çalıştırdığım takıma alırdım ben olsam, bir sene daha Gençerbirliği'nde kiralık verirdim ve dönüşünde bomba gibi girer takıma. Tabi kendisine o şans verilirse...

Shin Young Rok
Bursaspor'lu oyuncu devre arasında katıldı takıma bende herkez gibi ilk gördüğümde "kim lan bu Çin'li" dedim ama kendisi hem Kore'li hemde topunu çok başarılı oynuyor. Eğer kendisi ismi gibi genç ise zirve yarışındaki takımlar için mantıklı bir transfer olabilir.

2 yorum:

DaveJones dedi ki...

Nzogbia devre arasında Wigan a satıldı :)

ermanislim dedi ki...

aaa olemi tüh bak adam nerelerde yetenegi kayboluyor :)
ama cok geç deil hala alınablr :)